Összhangban az Univerzummal

Összhangban az Univerzummal

Legyél bátran kreatív!

2020. szeptember 08. - Isti82

Az alkotási folyamat megnyugtat, segítségével ki tudod ereszteni a fejedben nyüzsgő napi gondolatokat, mégis sokan nem mernek nekiállni semmilyen területen, mert úgy képzelik, hogy ez csak néhány szerencsés kiválasztott privilégiuma, akik valamiféle isteni sugallat hatására kezdenek bele. Ez természetesen nem igaz. Ma a kreatív alkotótevékenységek egy részébe ugrunk fejest.

Az alkotás nagyon sokrétű dolog, hiszen megnyilvánulhat főzésben, festésben, házimunkában, kötésben, varrásban, írásban, kertészkedésben, egyszóval bármiben a világon. Mindenki számára van olyan dolog ami kikapcsolná, de sokan nem mernek nekiállni még akkor se, ha lenne hozzá kedvük, pusztán amiatt, mert azt hiszik, hogy erre külön születni kéne, amiről ők már lecsúsztak. 

Az alábbi leírásokban pár olyan alkotási terület gyakorlati oldaláról lesz szó, amiket magam is kipróbáltam, hátha kedvet kapsz valamelyikhez, akár többhöz is.

blog_67.jpg

A rajz

A rajzolás megjelenése az életemben nagyon korán megtörtént, hiszen előbb rajzoltam, mint beszéltem. Összesen másfél évet jártam különórákra, de amit tudok annak a legjelentősebb részét autodidakta módon tanultam meg. Később elsajátítottam a jobb agyféltekés rajzolást is, amiről már volt szó korábban.

A rajznak most leginkább arról a területéről szeretnék beszélni, amikor elengeded a fantáziádat, és hagyod szárnyalni. Talán profánnak hat, de ezt legjobban a szexhez tudom hasonlítani. Ott sincs előre megbeszélt koreográfia, ami szerint haladni „kell”, egyszerűen mindig kialakul a következő lépés. Ezt is próbáld meg szexként felfogni. Ne görcsölj azon, hogy milyen formák jönnek ki a kezedből, csak engedd, hogy megtörténjen veled a rajzolás élménye.

img_20181006_173725.jpg

A szappankészítés

A nagymamám régen azt mondta, hogy amikor gyerekek voltak, házilag készített szappannal fürödtek. Ez nagyon felkapcsolt az agyamban valamit, mert azóta foglalkoztatott, hogy ennek mi a módja. Amióta az eszemet tudom, mindig szappannal fürödtem és fürdök a mai napig, a tusfürdőket rendkívül undorítónak és egészségtelennek tartom. Viszketek már akkor is, ha csak rájuk gondolok…

Ez eleinte az én hobbimnak indult, a párom csak segített az elsőt megcsinálni, de ő is azonnal beleszeretett. Eleinte csak egyszerű szappanokat készítettünk, aztán később már elkezdtünk szárnyalni, mert olyanok is megjelentek, mint az uborkás, a kávé- és a teaszappanok, a mézes-mákos-csokis, a kávéőrleményes, a paprikás, és még sok más. Csináltunk ajakápolókat, krémeket, és dezodorokat is.

Ez szintén egy olyan hobbi, amit valaki elkezd fantázia nélkül, aztán mire észbe kap, már olyanokat csinál, hogy az emberek eldobják az agyukat, ha meghallják.

szappan_17.jpg

Az írás

Az írást – elsősorban a naplóírást – szintén a fent említett módon, a szexhez tudom hasonlítani. Ne akarj szép fogalmazást írni, hiszen magadnak írod. Erről is született már cikk korábban. Kendőzetlenül írj le mindent, ami jön belőled. Ha tetszik valaki, akkor írd le, hogy milyen gondolataid vannak vele kapcsolatban, mi mindent csinálnátok ha együtt lennétek, bármit ami eszedbe jut. Ha írás közben úgy érzed, hogy megéheztél vagy megszomjaztál, még azt is beleírhatod, akár egy téma kellős közepébe. Bármilyen félelmedről, örömödről, bánatodról írhatsz, viszont arra nagyon ügyelj, hogy soha senki kezébe ne kerüljön, még a párodéba se! Ez nem bizalmatlanság vele szemben, hanem egyszerűen ez egy olyan dolog, ami csak a tiéd. Amúgy én sokszor írok például úgy, hogy belekezdek egy témába, majd tizenöt mondaton belül ötször ugrok másra olyan dolgokban, amiknek semmi közük egymáshoz. Kit érdekel…?! Magamnak írom, nem kell se érthetőnek, se szépnek lennie. Egy a lényeg, hogy belőled kijöjjön az indulat, feszültség, esetleg fájdalom, vagy csak bármi, amiről beszélnél. Egy nyilvánosságra szánt témát értelemszerűen nem így írok, de ami a privát dolgom, annak nincs ember a világon, akinek meg kéne, hogy feleljen, és kizárólagosan egy dologról szól: Rólam.

Amúgy erről írtam egy másik cikket is, amiben arra tértem ki, hogy bár a naplóírás a köztudatban női hobbiként szerepel, miért lehet azt mondani, hogy egy férfinak külön hasznos ha ír.

Végezetül…

Ha csatlakoznál a Facebook csoportomhoz, akkor azt itt tudod megtenni, szeretettel várlak ott is! Ha tetszik az oldal, és a cikkeim, oszd meg a barátaiddal, ismerőseiddel, és ne felejts el lájkolni! Köszönöm!

Neked van valami kreatív hobbid? Hogy találtál rá, és mi az?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://osszhangbanazuniverzummal.blog.hu/api/trackback/id/tr3816194016

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása