Összhangban az Univerzummal

Összhangban az Univerzummal

Spirituális átverések - Avagy nem mind arany, ami fénylik

2020. szeptember 15. - Isti82

A múltkori, babonákat a tudománnyal szembeállító cikkem után úgy döntöttem, hogy a mai bejegyzésemet is hasonló témának szentelem. Ezúttal azokról a spirituális területekről lesz szó, amikkel a magam részéről nem tudok azonosulni. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy problémám lenne azokkal akik tudnak, mindössze feltálalok egy szubjektív aspektust, hogy mit gondolok erről, de mivel – mint minden ember a világon – én is az ego szemüvegén keresztül tekintek mindenre, könnyen előfordulhat, hogy másképp gondolkodsz a leírtakról. Ebben az esetben oszd meg velünk a véleményedet hozzászólásban!

blog_70.jpg

Profik vs. olyanok, akiknek semmi közük a spiritualitáshoz

A spirituálisan fejlett emberek nagy része annyira van magas szinten intellektuálisan, mint egy molylepke. Ez természetesen minden területére igaz az életnek, hiszen orvos és orvos, tanár és tanár között is óriási különbségek vannak. Nekem is van olyan ismerősöm, aki csak azért mert spirituális témákban olvasott, olyan meggyőződéssel képzeli magát szellemi vezetőnek, hogy ha rákapcsolnád a hazugságvizsgálót, és megkérdeznéd tőle, hogy ő Isten kiválasztottja-e az emberek tanítására, az „igen” válasznál be se jelezne a készülék. Félreértés ne essen, én nagyon tisztelem, mint embert, mint apját a gyerekeinek, mint férjét a feleségének, de ennyi…  A múltkori, reinkarnációs cikkemben írtam, hogy az a srác, aki vezette a meditációt - véleményem és érzéseim szerint – rendívül magas spirituális fejlettségi szinten áll. Neki nem kellett mondania vagy csinálnia semmit, elég volt ha ott voltál vele egy helységben, és érezted rajta, hogy a lelke olyan tiszta, mint a szűzhó. Ezt nem tudom elmagyarázni… Ha valaki ezen a szinten van, az nem kapálózik azon, hogy ő legyen mindenki útmutatója, mert egyszerűen elkezdenek menni utána az emberek a benne lévő plusz miatt.

Átverések

Volt kolléganőm nem egyszer járt jósnőnél, és azt kell mondanom, hogy ezt a szakmát is megosztják a gerinctelen csalók és a tisztességes emberek, akiknek valódi képességeik vannak. Rengetegen ezek közül ugyanis tanfolyamokon sajátítják el a szakma csínját-bínját, vagyis azokat a technikákat, amikkel egy vadidegen emberről is leolvasható nagyon sok minden.

Egy bőrkeményedéses kezű emberről én is meg tudom állapítani, hogy fizikai munkát végez, egy rágott körműről pedig azt, hogy stresszes. Nagyon sok egészségügyi probléma megmutatkozik a szemeken, a körmökön, a bőrön, amit nem nagy mutatvány úgy kitalálni, hogy előtte megtanítják rá a „látnokot”. Ezzel nincs is semmi baj, a probléma ott kezdődik, amikor ezek a "magas szinten lévő spirituális személyek" nagyon súlyos tízezrekért hülyítenek olyan elkeseredetteket, akik az utolsó szalmaszálba is próbálnak kapaszkodni egy válsághelyzetben. A volt kolléganőm mondta, hogy olyanokat mondott neki a jósnő, minthogy ő pozitív és jó ember. Kérdem én, ki az akire ha ezt mondják, akkor rácáfol azzal, hogy ez nem igaz, mert ő egy mocskos tróger...?! Azt is mondta neki, hogy nagyon érzékeny. Ja, végül is ha képes volt hozzá elmenni, akkor azt se nagy dolog kitalálni, hogy van benne egyfajta hajlam a fizikai síkon túli dolgokkal való foglalkozásra. Micsoda megállapítások jó pénzért…

Horoszkópok, amikben mindenki magára ismer

Megmondom őszintén, néha elolvasom a horoszkópomat, de soha nem amiatt, mert útmutatást remélek, csak amolyan „miért ne” alapon. Soha nem jött be amit ígért, kizárólag akkor, amikor egy-egy fontosabb részre rágörcsöltem még gyerekként. A múltkori cikkemben írtam már a tudatalatti teremtő erejéről, és az önbeteljesítő babonákról, amiknek – véleményem szerint - semmi más titka nincs, mint az, hogy az ember beszuggerálja magának vagy a jót, vagy a rosszat.

blog_71.jpg

Álmoskönyv

Van egy álmoskönyvünk, de most nem arról beszélek, mint amit a múltkori bejegyzésemben említettem, hogy a páromtól kaptam, és tudományos oldalról közelíti meg a témát, hanem egy, még nagyszülőktől ránk maradt kötet, amit nem akartam kidobni. Ez babonás megközelítéseket tárgyal. Egyik ismerősöm kért rá, hogy nézzek meg benne valamit. Igaz, még nem jutottam el odáig, de ezt teljesen felesleges dolognak tartom. Arra is gondoltam, hogy azt fogom neki mondani, hogy ami érdekelte, az jó egészséget, bőséget, és boldogságot jelez, így legalább nem a baromságon kattogna, hanem pozitív dolgokon.  

Szögezzük le, hogy…

Mindenképpen nyomatékosan szeretném kihangsúlyozni, hogy amiket leírtam, azok a személyes véleményeim dolgokról. Nem állítom azt, hogy ezek lennének a tökéletes igazságok, és mindenki hülye aki nem így gondolja. Rendkívüli módon taszítanak azok az emberek, akik tíz körömmel ragaszkodnak a véleményükhöz, mintha őket jelölte volna ki valami legfelsőbb hatalom, hogy vitás kérdésekben kimondják az utolsó szót. Ezek csak a szubjektív gondolataim egy megosztó témáról, amivel lehet egyet érteni, lehet részben vagy egészben ellenezni, hiszen mindenkinek joga van úgy látni a világot, ahogyan akarja. Én úgy vagyok a babonákkal, hogy ha jót ígér, hiszek benne, ha nem, akkor hülyeségnek tartom.  

Végezetül…

Ha csatlakoznál a Facebook csoportomhoz, akkor azt itt tudod megtenni, szeretettel várlak ott is! Ha tetszik az oldal, és a cikkeim, oszd meg a barátaiddal, ismerőseiddel, és ne felejts el lájkolni! Köszönöm!

Mi a véleményetek a jóslatokról, jósokról, természetfeletti dolgokról?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://osszhangbanazuniverzummal.blog.hu/api/trackback/id/tr6916201404

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása