Összhangban az Univerzummal

Összhangban az Univerzummal

52 nap a maradék 313-ért, hogy nyugodt életed legyen

2020. július 18. - Isti82

Az optimisták megoldandó feladatnak nevezik, a pesszimisták problémának, de még akkor is, ha elvonatkoztatunk a pozitív-negatív címkétől, egy olyan jelenséget kapunk, ami mindannyiunk életében ott van függetlenül attól, hogy az emberek szeretik megtartani maguknak. A mai cikkem a problémákkal, és a megoldásukkal foglalkozik, de még ezen a ponton is túllépünk egyet, ami nagyon izgalmas lesz! Ha érdekel, tarts velem ma is!

blog_13.jpg

Nem akarok problémákat, elegem van az egészből…

Ezzel mindannyian így vagyunk, de sajnos megoldandó feladatok mindig lesznek. Ezek lehetnek lelki vagy fizikai természetűek. Ösztönös reakció, hogy ezektől az ember menekülni próbál, de ez nem nyerő stratégia, viszont a szembeszállás se egyszerű, ha valaki nem tudja, hogy hogyan csinálja.

blog_09.jpg

 Rendben, én szeretnék egy nyerő stratégiát!

Brian Tracy azt mondja, hogy a sikeres ember írásban gondolkodik. Ez pontosan így van, az életben már nagyon sokszor megtapasztaltam, hogy mennyivel hatékonyabb írásban gondolkodni. Főleg ünnepek előtti szervezéskor, de most nem ez a téma, az egy külön cikk lesz majd. A lényeg, hogy ha bármi problémád van, írd fel egy lap tetejére kérdésként, húzd alá, kezd el leírni a beugró válaszokat, és amíg nincs húsz, addig meg se állj! Itt nyomatékosan hangsúlyozom, hogy nem jó megoldásokat keresünk! Írj le bármilyen baromságot, ugyanis ennek a technikának nem az a lényege, hogy jó dolgokat írj, hanem az, hogy ahogy írod a hülyeségeket, megnyílik az agyadban egy kreatív csatorna, és a sok hülyeség között ott lesznek a szuper megoldások. Itt a csatorna megnyitása a lényeg, ez a módszer erről szól. Ha így teszel, az agyad felszabadul a kontroll alól, hogy csak „okos” dolgokat szabad mondani, és elkezdi gyártani válogatás nélkül az ötleteket, aminek egy része felbecsülhetetlen értékű megoldása lesz a problémádnak. Írd fel bátran, hogy földönkívüli segítséget kérsz, vagy elköltözöl a Holdra! Ha nem láncolod le az agyadat ítélkezéssel, sokkal hatékonyabban fog értelmes megoldásokat találni. Ha mindent leírtál, már kihúzhatod a hülyeségeket, addig viszont ne bírálj!

blog_10.jpg

Ez érdekesen hangzik, de ha ezzel megvagyok, mi legyen a következő lépés?

Először is húzd ki a hülyeségeket, a megmaradó ötleteket pedig rangsorold! Hasonlítgasd össze őket egymással, és állíts fel egy sorrendet! Gyakori, hogy több ötlet kombinációjából lesz a végleges megoldás, szóval ha több jó dolog van amit használnál, ne szűkítsd tovább a listádat! Ha ez a helyzet fordul elő, akkor nekem az is szokott segíteni, ha a végleges megoldást írásban foglalom egybe, hogy konkrét legyen, mert csak gondolatban ez az összevonás nem annyira hatékony, írásban egyszerűbb és pontosabb.

blog_11.jpg

Vigyük tovább ezt az egészet egy lépéssel, és emeljük művészi szintre!

Nyerni kizárólag támadva lehet, ha csak védekezel, azzal ugyan hárítasz, de nem nyersz! Menjünk mi is a problémák elé! Hogyan? Egyszerűen! Minden héten tegyél szabaddá egy pár órát, amikor nem zavar senki és semmi. Ilyenkor vegyél elő minden problémát, zavaró körülményt, lelki dolgot, és egyenként foglalkozz velük! A legtöbben úgy próbálják megoldani a negatív dolgokat, hogy amit fizikailag is szükséges megváltoztatni azt megváltoztatgatják így-úgy, a többi meg úgy se számít, maximum felzabálja őket belülről. Menj elé a problémáidnak hetente egyszer, vedd elő őket, foglalkozz velük, ne várd meg amíg úgy alakul a helyzet, hogy talán majd eszedbe jut valami megoldás. Nem lesz erre tökéletes pillanat, ha csak te magad nem teremted meg! Teremtsd hát meg minden héten!

blog_12.jpeg

Végezetül…

Hasznosnak találtátok a cikket? Ti eddig milyen problémamegoldási stratégiát használtatok/használtok?

A bejegyzés trackback címe:

https://osszhangbanazuniverzummal.blog.hu/api/trackback/id/tr5216007696

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása